Огласна табла

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Uncategorized
  4.  » Епархијско такмичње из Православне вјеронауке

Епархијско такмичње из Православне вјеронауке

11.04.2022 | Uncategorized, Обавјештења, Огласна табла

Дана, 09.04.2022. године у нашој школи је одржано Епархијско такмичење из православне вјеронауке. Пријем ученика и вјероучитеља је почео у 9.00 часова. Од пријављених 14 ученика такмичењу је приступило 13, један ученик био спријечен да дође из оправданих разлога. Директор школе Душан Петрушић се обратио присутнима ријечима добродошлице и ученицима пожелио  срећу. Савјетник за вјеронауку  Славољуб Лукић је изразио задовољство што је послије пандемије вируса корона поново омогућено дружење ученика на епархијском нивоу такмичења и такође пожелио ученицима што бољи успјех у рјешавању теста.

Ученици су сјели у такмичарске клупе у кабинету вјеронауке и у року до 90 минута ријешили тест који се нашао пред њима.  Након тога је услиједило прегледање тестова од стране Комисије и утврђењни су незванични резултати. Пошто није било жалби сачињена је ранг-листа према којој је ученик ЈУ ОШ „Васа Чубриловић“ Алекса Мајсторовић из Градишке освојио прво мјесто, док је ученица наше школе Марина Тривуновић освојила друго мјесто и пласирала се на Републички ниво такмичења. Свим ученицима су уручене захвалнице и пригодни поклони, док су ученци који су освојили прва три мјеста добили иконе и дипломе. Наша школа је добила признање за организацију овог такмичења.

По завршетку такмичења сви пристуни су се упутили у цркву Рођења Пресвете Богородице, а након тога у парохијски дом, гдје је уприличен ручак.